מזוז – תפוס פיקוד

מזוז – תפוס פיקוד

יראון פסטינגר
20.11.2006 20:36
מזוז - תפוס פיקוד


דומה כי מאמציו של היועמ”ש לעשות סדר במערכת בראשה הוא עומד ולשים קץ לשיטת “תפירת התיקים” שאפיינה, לדבריו, את קודמתו בתפקיד, לה התחייב לשים קץ בראשית כהונתו, עלו בתוהו.



עוד בימים הראשונים לכהונתו (השר חיים רמון – י.פ.) עלה חשש כי מישהו ינסה לתפור לו תיק, כפי שנעשה במקרים קודמים בהם היה לראשי מערכת המשפט חשש, אמיתי או מדומה, כי אישים מסוימים “מסכנים”, רחמנא ליצלן, את מעמד מערכת המשפט או את מעמדם הם. כך בעניין פרופ’ נאמן שסולק ממשרד המשפטים, ראש לשכת עוה”ד דרור חטר ישי שסולק מהוועדה למינוי שופטים ולאחר מכן מראשות לשכת עוה”ד, בגין שלושה כתבי אישום מפוברקים (לא פחות!), ראובן ריבלין שסוכל מינויו לשר המשפטים באופן נפשע במיוחד, ואחרים….

על-אף שהיועמ”ש, שלאחר מתן החלטתו בפרשת ה”אי היוני”, חשף באזני עיתונאים בשיחה סגורה, את תופעת “תפירת התיקים” שהיתה מקובלת בתקופת קודמתו, והתחייב לשים לה קץ, כוחו לא עמד לו. תחתיו, מכהנים אותם פרקליטים ואותם חוקרים שהיו מעורבים בפרשיות הקודמות.

כתוצאה מכך, אף אחד מהפרקליטים והחוקרים הבכירים, ומה”צדיקים” הידועים שעמדו מאחורי התופעות הללו, לא שילם מחיר כלשהו. נהפוך הוא. מרביתם קודמו וזכו אף לשבחים מהתקשורת. כך ניתן למצוא גם בעניין רמון דמויות מוכרות מהעבר, החוקרים נחום לוי ומירי גולן שהיו מעורבים בחקירות חטר ישי והפרקליטה רות דוד התובעת במשפטו של יעקב נאמן”.

 

לא חלף זמן רב, והתברר כי המשטרה קיימה האזנות סתר ללשכת רה”מ (ובחלקן ללא צו שיפוטי), וכי עצם קיום ההאזנות הוסתר מפרקליטיו של רמון והוכחש פעם אחר פעם על ידי הפרקליטות. החוקרת הראשית בפרשה, שכנעה את המתלוננת להתלונן והפעילה עליה לחצים, בין השאר, לדבריה, על מנת למנוע מרמון למנות את נשיאת בית המשפט העליון, (לא פחות!!!).

 

גורמים שונים אשר עמדו מן הצד בכל אותן שנים בהן התרחשה תופעת “תפירת התיקים” קוראים לביטול המשפט או להקמת ועדת בדיקה בראשות שופט שיבדוק את כל האירועים שהביאו להגשת כתב האישום בעניין זה וגם בפרשות נאמן, ריבלין ואחרים (ראה למשל מאמר מערכת “הארץ” מיום 6.11.06 וכן ראה מאמריהם של פרופ’ דניאל פרידמן בידיעות מיום 10.11.06 ופרופ’ אמנון רובינשטיין במעריב באותו יום). 

 

דומה כי מאמציו של היועמ”ש לעשות סדר במערכת בראשה הוא עומד ולשים קץ לשיטת “תפירת התיקים” שאפיינה, לדבריו, את קודמתו בתפקיד, לה התחייב לשים קץ בראשית כהונתו, עלו בתוהו. 

 

במקום לספק הסברים על “טעות בתום לב”, כביכול, של הפרקליטות, “טעות” אשר אילו אחרון עורכי הדין מן השורה היה “טועה” כמותה, בתיק האזרחי הפעוט ביותר, ומסתיר חומר מסוג זה מהצד שכנגד ומבית המשפט, הוא היה כבר מזמן עומד לדין משמעתי אם לא יותר מכך, מוטב שהיועמ”ש יקרא לסדר את המערכת בראשה הוא עומד ויבוא חשבון עם כל האחראים לשורת השערוריות שליוו את עבודת הפרקליטות וצמרת המשטרה בעשור האחרון, ואשר גרמו לעיוותי דין קשים והביאו את אמון הציבור במערכות אלו לשפל חסר תקדים.

 

אין מנוס מלחזור על דברים שנאמרו בעבר ע”י הח”מ ואחרים להקמת ועדת בדיקה בראשות שופט בדימוס לבדיקת השתלשלות האירועים בצמרת הפרקליטות ובמשטרה בכל הפרשות דלעיל, לרבות עניין רמון. כל עוד לא תתקיים חקירה של ממש, והסקת מסקנות ולקחים בנוגע לתפירת התיקים בפרשות הנ”ל, וכל עוד האנשים שתפרו את התיקים לא יועמדו לדין וישלמו את המחיר על הגשת כתבי אישום באופן פוליטי ציני ומושחת – לא תהייה תקומה למערכת המשפט.

 

 הכותב הינו חבר הועד המרכזי של לשכת עורכי הדין. 

 



כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניהול האתר