חוקיות אולם בית המשפט

חוקיות אולם בית המשפט

ד”ר אינג’ אברהם בן עזרא
בן עזרא – תכנון וייעוץ 28.05.2006 09:24
חוקיות אולם בית המשפט


אולם 407 בבית משפט השלום בחיפה – בנוי בניגוד לתקנות התכנון והבנייה.



נזדמן לי הבוקר לפקוד את בית משפט השלום בחיפה, בבניין שלגביו כבר הבעתי דעה מקצועית בנושא המעקים בו, האמורים להגן על הפרשי גובה – ואשר בנויים משלבים אופקיים כסולם, בניגוד לתקנות ולתקן הישראלי 1142 הן מבחינת מבנה המעקה היוצר סיכון והן מבחינת חוזק חומרים וגמישותם בהפעלת כוחות אופקיים.

נכחתי יחד עם רבים אחרים במשך למעלה משעה באולם מס’ 407, ובכל זמן הדיונים דלת הלשכה הייתה פעורה כלפי האולם – ולא בכדי.

תחושת המחנק וחוסר האויר שחשתי,  קיבלה גיבוי וחיזוק מאחת העובדות שם, שגורלה להימצא באולם במשך שעות רבות מדי יום, אשר טענה בפני כי אין לה אוויר ובשל כך דלת הלשכה פתוחה דרך קבע.

יובהר: דלת הלשכה הפתוחה אינה מסייעת במאום לאוורור. 

אותו אולם, המתפקד כאולם לדיונים משפטיים, הוא מרחב מוגן דו תכליתי. גובהו רב יותר מגובה קומה רגילה, ובמצב זה היה צריך לקבל אישור מיוחד לשימוש מרחב זה כמרחב מוגן – דבר שיש להניח כי נעשה. אלא שהמרחב המוגן-אולם בית המשפט הנ”ל, אינו מאוורר באמצעות חלון כלשהו.

חדר רגיל צריך שיאוורר באמצעות חלונות הפונים אל אוויר חוץ בעלי שטח של 8% מרצפתו. שטח האולם בו מדובר הוא כ- 50 מ”ר, ובו 3 חלונות שאחד מהם בגובה רגיל ושטחו כ- 0.5 מ”ר, ומעליו בגובה בלתי נגיש עוד שני חלונות בשטח דומה, כך שבסך הכול שטח החלונות יחד הוא לכל היותר 3% במקום 8%, מצב בו כל מתכנן היה צריך להגדיל את שטח החלונות מעל 8% בגלל ייעוד אולם בית המשפט ונפחו של האולם שגובהו לא סטנדרטי כלל. 

זאת ועוד, החלונות הללו מספקים מעט אור טבעי [רק 22/3 – פחות מהמינימום הדרוש], אבל אינם מספקים כלל אוורור משום שהם אטומים על ידי זיגוג קבוע שאינו נפתח. 

עתה נוסף עוד אתגר לבעלי הסמכות בנושא בטיחות ואחזקה של מבנה בית המשפט בחיפה: לא רק להחליף את המעקים, אלא גם לבטל את המרחב המוגן כאולם משפטים.

[הוכנס לאתר www.benezra.co.il ביום 28 למאי 2006].



כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניהול האתר