חברות התרופות מכינות לעצמן עתודת לקוחות מובטחת-ילדים מכורים לסמי הרגעה

חברות התרופות מכינות לעצמן עתודת לקוחות מובטחת-ילדים מכורים לסמי הרגעה

רוני אלוני סדובניק
01.12.2007 15:54
חברות התרופות מכינות לעצמן עתודת לקוחות מובטחת-ילדים מכורים לסמי הרגעה


ארגוני הורים וזכויות הילד, החלו השבוע בקמפיין נגד מתן תרופות פסיכאטריות לילדים בישראל. לפי נתוני משרד הבריאות למעלה מ20% מהילדים בארץ משתמשים בקביעות בתרופות פסיכיאטריות. התעשייה הפסיכיאטרית גורפת ממכירת סמים פסיכיאטרים מיליארדים ואילו ילדנו משלמים את המחיר האמיתי:תופעות הלוואי כוללות; שיגעון, פסיכוזה, הזיות, אלימות, התקפי רצח, התאבדות ומחשבות אובדניות. תשעת הרוצחים של ארועי הירי בבתי ספר בארה”ב נטלו סמים פסיכיאטרים. אבל את העובדות האלו שכחו לספר לנו ההורים.



ארגוני הורים וזכויות הילד, החלו השבוע בקמפיין נגד מתן תרופות פסיכאטריות לילדים בישראל. לפי נתוני משרד הבריאות למעלה מ20%  מהילדים בארץ משתמשים בקביעות בתרופות פסיכיאטריות. התעשייה הפסיכיאטרית גורפת ממכירת סמים פסיכיאטרים מיליארדים ואילו ילדנו משלמים את המחיר האמיתי:תופעות הלוואי כוללות; שיגעון, פסיכוזה, הזיות, אלימות, התקפי רצח, התאבדות ומחשבות אובדניות. תשעת הרוצחים של ארועי הירי בבתי ספר בארה”ב נטלו סמים פסיכיאטרים. אבל את העובדות האלו שכחו לספר לנו ההורים.

 

אפשר למנות סיבות רבות, מדוע ילד קטן מתקשה לשבת על כיסא בכיתה חמש שעות ברציפות. אולי הוא סתם שובב מתוק שזקוק לפעילות גופנית? אולי הוא רעב, או עייף כי להוריו לא אכפת שהוא נשאר ער ליד הטלוזיה עד 11 בלילה?, אולי התזונה שלו לא מאוזנת והגוף שלו מפוצץ בסוכר ההופך אותו לחסר מנוחה? אולי בכלל הוא חסר מנוחה מפני שהוריו עומדים להתגרש ויש בבית מתח נוראי?

 

אולי קרה לו משהו טראומטי שהוא מדחיק? אולי שיחות קבועות עם היועצת החינוכית או עם מטפל יפיגו את מתחיו? אולי המורה פשוט משעממת אותו, והרעש של 40 ילדים בחדר מסריח וצפוף מוציאים אותו מדעת? הכי קל להמציא לזה שם “כאילו מדעי” ולתייג 20% מהילדים בישראל  כבעלי תיסמונת פסיכיאטרית חדשה בשם “הפרעת קשב וריכוז”. רק חבל שלא מספרים לעשרות  אלפי ההורים, שיש הרבה שלבים לבדוק ולשלול לפני שדוחפים לילד תרופות פסיכיאטריות שיטילו בו מום נפשי לכל חייו.

 

במצב כזה, המורה מעדיפה את הפתרון המהיר והסופי, יש לה כזכור 40 מופרעים על הראש. היא מודיעה להורים, שהילד לא נכנס יותר לכיתה בלי תרופות הרגעה. ההורים העובדים מבוקר עד לילה, מודאגים וחסרי אונים, רצים לנוירולוג ולפסיכיאטר לקבל מירשם. אף אחד לא מספר להם שמרבית הרופאים קשורים בקשרי מסחר עם חברות התרופות ומתוגמלים על קידום מכירות של התרופות הללו. מדובר כאן בכסף גדול . ילד שנוטל דרך קבע תרופה כזו, הופך למכונת כסף המכניסה לחברת התרופות כ 1000$ בכל חודש.

 

כשהתוודעתי למימדי התופעה המחרידה, הגשתי שאילתא למשרד הרישוי, ושאלתי האם בשלב כלשהו של תהליך קבלת רשיון נהיגה אותו מתחילים נערים/ת בגיל 16, מישהו שם בודק בכלל אם הם נמנים על 25% הנוטלים בקביעות סם פסיכיאטרי?. מישהו במשרד הרישוי, נתן דעתו לשאלה ,מה קורה ל51,000 נערים ונערות הסובלים בישראל מהפרעת “קשב וריכוז”, שלוקחים לידיהם הגה ועולים על הכביש, ומה עם אלו שלוקחים תרופה כזו? זה הגיוני לתת להם לעלות על הכביש? הרי שלוש התכונות החשובות ביותר לנהיגה זהירה הן קשב ותשומת לב למתרחש על הכביש, ריכוז מקסימאלי ללא הפרעות בכביש וניקיון מוחלט של גוף הנהג מחומרים המשבשים את ערנותו.  מישהו שאל את עצמו מה קורה לילדים אלו כשהם מתגייסים לצבא ולוקחים נשק ליד?

 

ארגוני הורים ,קבוצות לזכויות אדם ומרכזי זכויות הילד, מנסים להעביר חקיקות בכנסת למניעת התופעה המזעזעת, אך נתקלים בחומה בצורה של שתדלנים מטעם חברות התרופות, הפועלות בכנסת ללא הרף, להדוף כל שינוי בהכנסותיהם העתידיות

 

השבוע החל המטה למאבק ברטאלין, בו חברים ועדי הורים מישובים שונים, המרכז המשפטי לילדים ולנוער ועמותת מגן לזכויות אנוש, להפיץ ברבים סרטוני קליפ חדשים המזהירים את ההורים לגבי הסכנות הטמונות בסמים פסיכיאטרים ממכרים.

 

במשך החודש הקרוב ישלחו  הסרטים להורים ומחנכים ברחבי הארץ במטרה להניעם לחשוב פעמיים לפני שהם מלעיטים את ילדיהם בסמים חוקיים אלו.

 

חשוב לראות את התמונה הכללית והמזעזעת: ל- 20 מיליון ילדים ברחבי העולם נרשמים סמים פסיכיאטרים ממכרים הידועים בתופעות הלוואי המזעזעות שלהם. כ- 20% מילדי ישראל נוטלים תרופות כאלו הנמצאות תחת פקודת הסמים המסוכנים.

 

תופעות הלוואי כוללות; שיגעון, פסיכוזה, הזיות, אלימות התקפי רצח, התאבדות ומחשבות אובדניות. תשעת הרוצחים של ארועי הירי בבתי ספר בארה”ב נטלו סמים פסיכיאטרים.

 

בשלושה סרטונים שנועדו לשרת את הציבור, ניתן לראות כיצד הפסיכיאטריה הופכת את ילדינו לרוצחים. הסרטונים הופקו ב-10 שפות שונות. סרטוני הקליפ האלו הם אזהרות לציבור. הם הופקו כדי להתריע על תופעת הסימום של ילדים ב”תרופות” פסיכיאטריות ממכרות, שהן  בעצם סמים מסוכנים, שהחומר הדומיננטי בהן נמצא בתוך פקודת הסמים המסוכנים.

קישור לסרטונים: http://www.cchr.org.il/articles/208_2.htm


הכותבת היא פעילת זכויות אדם, יו”ר המטה למאבק בסחר בנשים.



כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניהול האתר