דיור בר השגה – שוב מקפחים את יוצאי צה”ל

דיור בר השגה – שוב מקפחים את יוצאי צה”ל

גרשון אקשטיין
28.01.2012 19:28
מי יבנה, יבנה בית - ולמי?

מי יבנה, יבנה בית – ולמי?


בתוכנית שהוצגה על ידי שר השיכון יש, לדבריו, יתרון ברור בשיטת הניקוד ליוצאי צה”ל, כי הוא ידע שאחרת זה לא יעבור, אך הוא עשה הבה ונתחכמה לה, והעמקה בקריטריונים מצביעה על מגמה הפוכה, שוב יתרון למגזר החרדי. נביא שתי דוגמאות וגם הצעה לשנות את שיטת הניקוד.



לדף הפייסבוק של עו”ד שמחה ניר

לדף הפייסבוק של האתר

היכנסו והצביעו “לייק” (“אהבתי”)

ותקבלו עדכון שוטף, אוטומטית, עם כל מאמר חדש

לפעמים אני עומד נפעם מול השרים הפוליטיקאים שעושים הכול לרצות את בוחריהם ולתת להם עדיפות ברכישת מוצר בסיסי כמו דירה למגורים.

בתוכנית דיור בר השגה של שר השיכון, מר אטיאס, מוצגת על ידו העדיפות למשפחה חילונית שבניה שרתו בצה”ל על משפחת חרדית ברכישת דירה מוזלת, אך כאשר מתעמקים במקצת בקריטריונים, מגלים שוב את הקיפוח של משפחות חילוניות יוצאי צבא על ידי מנהיגי ש”ס ושר השיכון בראשם מול המשפחות החרדיות.

נביא שתי דוגמאות

משפחת חילונית בה בני הזוג נשואים חמש שנים, בן הזוג שירת עוד קודם לנישואין שלש שנים בצה”ל כחייל בגולני ובשרות מילואים ובת הזוג שירתה שנתיים בחיל המודיעין. שניהם מקבלים עוד 20 נקודות (15 לפי התוכנית עבור שרות בסדיר של שניהם 5 נקודות ועבור שרות מילואים של בן הזוג) ועוד, עבור כל שנת נשואים הם יהיו זכאים ל-8 נקודות לכל שנה וסה”כ הניקוד שהם יצברו יהיה 60 נקודות.

לעומתם, משפחה חרדית בה שני בני הזוג לא שרתו בצבא, אך הם כבר נשואים 8 שנים (היה להם זמן), הם יזכו ב 64 נקודות ו-0 נקודות על שירות צבאי, ויזכו בעדיפות על הזוג החילוני לדיור בר השגה.

השאלה היא איזה צדק חברתי זה? כיצד משווים שנת שרות צבאי לוחם בחטיבת גולני, צנחנים גבעתי או בשריון, לשנת נישואין של אברך חרדי נשוי שאינו עובד, ותורתו היא אמנותו?

בצדק כועס גם פרופ’ טרכטנברג ושואל בקול רם, היכן ההמלצה שלו שהתקבלה בממשלה על קריטריון ההשתכרות מהעבודה.

יתר על כן, שר היכון בונה את תכניתו לדיור בר השגה לזוגות צעירים על בסיס תפיסה מוטעית ביסודה, שמועד הנישואין והקמת משפחה הוא הבסיס לחישוב הזכאות, כלומר ותק בנישואין, כאשר ידוע לבטח גם לו שבוחריו מהמגזר החרדי נוהגים להתחתן מוקדם, בגיל 18 – 22, ואילו רוב בני המגזר החילוני משרתים שרות מלא בצבא, לא ממהרים להתחתן, נוסעים קודם לטיול ארוך בחו”ל, לומדים במוסדות להשכלה גבוהה וכשהם כבר מתחתנים לבסוף, מולם עומדים בני הזוג החרדי בני אותו גיל עם 8-10 שנות נישואים.

כאשר שתי המשפחות ייגשו לוועדת הקבלה של מכרז המיועד לדיור בר השגה, ברור לנו מי יזכה ומי ידחק לסוף התור.

לכן אני מציע לדחות את תוכנית שר השיכון על הסף לפחות בשני היבטים:

א.             תשונה שיטת הניקוד לזכאות, כך שכל שנת שרות בצבא של כל אחד מבני הזוג החילוני תיחשב ל-14 נקודות זיכוי נוספות לפחות, ולא 8 נקודות בלבד כמוצע בתוכנית, או לחילופין, לקבוע שכל שנת נישואין של הזוג החרדי תחשב ל-4 נקודות ולא 8 נקודות.

ב.             הכנסת קריטריון ההשתכרות מהעבודה.

כך נכון יהיה לגשת למכרז של דיור בר השגה.

__________

גרשון אקשטיין, רעננה

______________

לדף הפייסבוק של עו”ד שמחה ניר

לדף הפייסבוק של האתר

היכנסו והצביעו “לייק” (“אהבתי”)

ותקבלו עדכון שוטף, אוטומטית, עם כל מאמר חדש



כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניהול האתר