להחזיר את הכח לעם (כדי למנוע מרי אזרחי, או מרד צבאי)

להחזיר את הכח לעם (כדי למנוע מרי אזרחי, או מרד צבאי)

דב אבן אור
23.06.2008 22:21
להחזיר את הכח לעם (כדי למנוע מרי אזרחי, או מרד צבאי)


ללא קשר למטרה זו, אציין כי אין שום פגם בריבוי מפלגות, והוכח כי דווקא מפלגות קטנות שומרות על גחלת דמוקרטית, ועל האינטרסים של ציבורים חלשים (דוגמא להשתלטות המפלגות הגדולות דהיום על השלטון, הינה קביעת אחוז חסימה להבחרות לכנסת, וכעת הרצון להגדלתו; אולם, הדבר מנוגד למגילת העצמאות, לרוח הדמוקרטיה, ולכללי הצדק הטבעי).



1.   מאמר זה לא נועד למי שחותר להקמת “מדינת כל אזרחיה”, אלא רק לאלו – שעבורם מדינת ישראל הינה מדינת העם היהודי (כפי שנקבע בהכרזת האו”ם מיום 29.11.47, ובמגילת העצמאות מיום 15.5.48).

2.      רוב הציבור היהודי בארץ (הן הימין והן השמאל הציוני), מאס בשיטת השלטון והמשפט, אולם טרם עלה על בריקדות, כיוון שהבטן עדיין מלאה, והמכונית זמינה לטיולים; לכן, בשלב זה, האופן שחלק בציבור הגיב, היה אי-התייצבות בקלפי (בבחירות האחרונות הצביעו רק 55%); זהו מסר לא פשוט, אך “הפוליטיקאים המקצועיים” מזלזלים במסרים שכאלו, שכן הדבר אינו מהווה איום מוחשי על כסאם.

איום אזרחי בעל משקל על שלטון “הבוסים” של המפלגות יהא: מרי אזרחי, כפי שארע בצ’כיה (מהפיכת הקטיפה בשנת 1988), ברית המועצות בשנת 1990 (כאשר ילצין עמד מול קני התותחים שהוצבו סביב “הקרמלין”) ובאוקראינה בשנת 2002, כאשר מאה אלף איש כיתרו את בניין הפרלמנט במשך חודש ימים, עד אשר ראש הממשלה הודיע על התפטרותו, והפרלמנט החליט להתפזר.

למרות הציניות של כלי התקשורת (הקרובים לשלטון ומגינים עליו), ברור לי כי אם לא ייעשה שינוי דרסטי, מרי כזה – יתרחש גם אצלנו והשאלה מתי?

מאידך, ברור לכל, כי בחירות חדשות במתכונת הנוכחית, לא יבראו עתיד חדש; גם אם ביבי יהא ראש ממשלה, לא יהא שוני ענק בין ממשלה בראשותו ובין ממשלה בראשות איש “קדימה” או “העבודה”!

3.    מכאן נשאלת השאלה: מה עושים כדי להחזיר את הכח לעם? (שהרי בשיטה הנוכחית, עסקני המפלגות בוחרים את עצמם – לכנסת, ואח”כ ממנים את עצמם לשרים ואחד מהם לראש הממשלה).

א.  מאחר והמצב הכלכלי – שפיר יחסית, קטן הסיכוי כי כעת, תתרחש הפיכת קטיפה (אלא אם, השלטון הנוכחי או הבא אחריו, יפעל להסתלקות מיו”ש, נסיגה לגבולות 67, וכינון מדינה ערבית בין הים לירדן); לכן אני מציע מהלך (ביניים) שעשוי ליתן מענה למאוויים של רוב העם, וגם יהווה דגל אדום כנגד המפלגות הקונבנציונאליות.

להלן הצעתי: תוקם מפלגה חדשה, שמטרתה תהא אחת והיא – היבחרות לכנסת כדי לגרום לפיזורה המיידי, עם חקיקת חוק מיוחד, שלפיו העם יבחר (בדרך מיוחדת) “כנסת מכוננת”, וזו תכריע בעניין צורת שלטון ומשפט למדינת ישראל (שכן בשנת 1949 נגנב שלטון העם ע”י המפלגות).

אין כוונתי לחוקה, אלא לחוק יסוד שייקרא: סידרי שלטון ומשפט, ובו תקבע – שיטת בחירות, הגוף המפקח על בחירות, כפיפות מלאה של המפלגות למבקר המדינה ולבימ”ש מיוחד (בימ”ש לענייני חוקה), אופן מימון המפלגות, כינון רשות שופטת אמיתית (ולא – כפי שהיום, שבו בג”צ מנהל את המדינה), אופן בחירת שופטים (ולא ע”י עצמם), תחום הסמכות של בימ”ש עליון בכל הקשור לפרשנות חוק ו/או לביטולו.

ב. כל המועמדים לכנסת של מפלגה זו, יפקידו כתבי התפטרות אצל מבקר הפנים של המפלגה, לפיו אם יצביעו כנגד מטרת המפלגה, ולא יפעלו ומייד למימוש מטרותיה יאולצו להתפטר, ובמקומם יבואו ומייד – אחרים!

ג.  יתכן ובבחירות הקרובות, מספר חה”כ של מפלגה כזו יהא נמוך, ואז לא יוכלו לממש את מטרתם – פיזור הכנסת ובחירות “כנסת מכוננת”; אולם, הם יהיו מנועים מלהצטרף לממשלה חדשה ויהוו אופוזיציה אמיתית שתצביע כנגד כל דבר שיהווה בגידה באינטרס הקיומי של העם היהודי!

ד.   אני משוכנע כי הרבה אנשים טובים “מאמצע הדרך” יפתחו את ארנקם (ואין צורך בכסף גדול, אלא דיי אם כל אדם יתרום 100 ₪!!) כדי לסייע לרעיון זה.

4. ברור לי כי הצעתי תותקף בשאלות כדלקמן: איך תצביעו בנושא “מדינה פלשתינית”? האם תתמכו בשלום עם סוריה תמורת החזרת הגולן? מה יהא יחסכם בנוגע לישובים יהודים ביו”ש? ומדוע להקים עוד מפלגה, האם אין דיי בקיימות?

להלן תשובתי: אנו נדרוש כי הכנסת “הזמנית” שתיבחר (עד לבחירת “כנסת מכוננת”), לא תחליט בדבר שינוי גבולות נוכחיים (קרי: לא התכנסות ולא התרחבות, מעבר לקווי הגבול דהיום); שכן עניין כה מהותי – חייב להיות מוכרע ע”י מוסד מחוקק שבו מכהנים טובי האישים של הציבור היהודי ואח”כ להביא החלטה למשאל עם.

(אין ספק כי המוסד המחוקק שיבחר עפ”י השיטה שתוכרע ע”י הכנסת המכוננת, יכלול אישים משכמם ומעלה; אין סיכוי כי אלו היו “נבחרים” לכנסת בשיטה הקיימת).

איזה אסון יקרה, אם החלטות כה גורליות, תוכרענה עוד שנתיים?!

(אין סיבה כי נכנע לרצון האירופאים, ארה”ב, הקוורטט ודומיהם; ממילא גופים אלו אינם מחפשים צדק והגנת החלש, אלא כינון סדר עולמי אשר ימשיך להזרים נפט להן, ומאידך מכירת מוצריהן לעולם הערבי).

5.   לדאבוני, אף מפלגה קיימת לא נלחמת כנגד אי הלגיטימיות של השלטון, אלא לכל היותר כנגד צעד זה או אחר של השלטון; לכן, יש צורך במפלגה חדשה שתפקידה היחיד יהא לשנות לחלוטין את “השיטה”.

ללא קשר למטרה זו, אציין כי אין שום פגם בריבוי מפלגות, והוכח כי דווקא מפלגות קטנות שומרות על גחלת דמוקרטית, ועל האינטרסים של ציבורים חלשים (דוגמא להשתלטות המפלגות הגדולות דהיום על השלטון, הינה קביעת אחוז חסימה להבחרות לכנסת, וכעת הרצון להגדלתו; אולם, הדבר מנוגד למגילת העצמאות, לרוח הדמוקרטיה, ולכללי הצדק הטבעי).

6.      אני מבקש לקבל תגובות ענייניות להצעה הנ”ל, אך לאחר שקילה של דבריי, והתייחסות עניינית!

איני מנסה להסתיר את המחלוקת העמוקה שבין השמאל הציוני ובין המחנה הלאומי; אולם בקרב השמאל, קיים ציבור גדול שפקח עינו ומבין כי פתרון לזמן קצר, יותר גרוע מסטטוס-קוו, וכי מי שדורש פתיחת שערי המדינה ל”פליטים ערבים”, מבקש להרוס אותנו מבפנים.

דהיינו, הצעתי זו נועדה להיות מחסום שפוי ואחרון, לפני מלחמה בין הציבור הציוני ובין המיעוט האנטי ציוני, שחבר לערבים ונאבק עמם – נגדנו.

לכן – מי שטובת העם היהודי לנגד עיניו, יתן יד להצעתי (ולו רק כדי שידע שטובי הציבור אמורים להנהיגו), ואלו שרוצים לחיות “במדינת כל אזרחיה”, הינם אויביי לכל דבר!                                                                                                           



כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניהול האתר