חשיפה: מצלמות מהירות ומצלמות רמזור חדשות ומדוייקות בעוד חודש!!!


חשיפה: מצלמות מהירות ומצלמות רמזור חדשות ומדוייקות בעוד חודש!!!



מקןר: לא ידוע
19.06.2010 21:13


"בלתי נשלטת"

“בלתי נשלטת”


לכל הנהגים: זהירות! המצלמות אמורות לפעול החל מחודש יולי 2010




  

מצלמות מהירות חדשות עומדות להיכנס לשימוש מבצעי החל מחודש יולי הקרוב.

המצלמות, מתוצרת חברת גאטסו ההולנדית, כנראה מדגם GS11. החברה שזכתה במכרז – מל”מ-תים. הפריסה הארצית המתוכננת – כ-400 מצלמות (בעלות של כ-70,000 יורו לכל מצלמה). הפריסה מתוכננת להתחיל בשלב הראשון (כ-40 מצלמות) כבר בחודש יולי הקרוב, כשיתרת המצלמות יפרסו עד סוף 2011. חלק ניכר מהמצלמות יתפקדו כמצלמות מהירות, וחלק קטן – כמצלמות אור אדום. בעוד שמצלמות אור אדום הן חיוניות להצלת חיים, מצלמות מהירות בכיול המתוכנן ישמשו אך ורק כמקור הכנסה גדול מאוד למדינה, וימררו לכולנו את החיים. להזכירכם, לא צריך להיות רוצח סדרתי כדי להיתפס על 115 קמ”ש בכביש מספר 4, ולא צריך להתאבד על הכביש כדי לחטוף דו”ח על 98 קמ”ש בנתיבי בגין בירושלים.

הטריגר להפעלת המצלמה מבוסס על 2 לולאות בקוטר של כ- 2.5 מטר המוטמעות בתוך הכביש במרחק של כמטר אחת מהשניה – לכל נתיב! ע”י מדידת ההשראות שהרכבים יוצרים על פני הלולאות הללו, המערכת יודעת לחשב את המהירות של הרכב שעבר מעליהן. ושוב, זה לכל נתיב בנפרד, כך ש(כנראה) הטריק של לעבור בנתיב השני במהירות בזמן שבנתיב הראשון יש רכב איטי – לא יעבוד פה. המצלמה מסוגלת לזהות וגם לתת חיווי על איזה רכב נמדד (כלומר באיזה נתיב היה הרכב הממהר). עקב כך, גלאי מכמונות כמו וולנטיין 1 או אחרים לא יכולים לגלות את המצלמות ואינם יעילים (אם כי, כמובן, יש גם אמצעי אכיפה אחרים ברשות המשטרה, ונגדם גלאים כמו V1 כן יעילים, לרוב).

לרוכבי אופנוע, האופציה היחידה שיכולה להציל מהחיישן הזה, היא אולי, מעבר על הפס שבין הנתיבים. במקרה זה, כנראה, לפי כיול החיישנים הנוכחי, האופנוע לא יהיה מסיבי מספיק כדי לגרום לטריגר של המצלמה. כמובן שהכל בערבון מוגבל, והתיזה הזו טרם נבדקה בפועל.

במצלמות עצמן יש את מספר פילטרים כנגד כמעט כל סוג שיבוש אפשרי, החל ממדבקות מחזירות אור על המספר וכלה בפלש נגדי, כך שאין טעם לדבר על שיבוש.

למצלמה יש בנק זיכרון המספיק לכ-5000 תמונות ברזולוציה של 12 מגה-פיקסל. המצלמה מחוברת בחיבור סלולרי GSM של חברת אורנג’ למערכת מידע מרכזית, כך שעקרונית, למעט מקרים של תקלות, התמונות מגיעות למאגר המידע של המשטרה תוך מספר דקות/שעות קטן. המטרה היא שהדו”ח יגיע למבצע העבירה בתוך 72 שעות.

בפיילוט שהתבצע בכביש 4 בקטע שבין צומת גהה לצומת מורשה, מול קרית אריה לכיוון צפון, הותקנה מצלמה אחת שכויילה בשלב הסופר למהירות של 120 קמ”ש. לפי הגדרות אלה, התקבלו במצלמה כ-180 דו”חות מהירות ביום! כשהכיול עמד על 110 קמ”ש, כמות הדו”חות שהופקה היתה (ציטוט) “בלתי נשלטת”. בנוסף, הותקנה מצלמת אור אדום בצומת מורשה, ושם בין השעות 06:00 ל-12:00 התקבלו כ-6-7 דו”חות על מעבר אור אדום, ביום.

לגבי ההכנסות מהדו”חות – בניגוד לסברה, מסתבר שהספק – מל”מ-תים – איננו מקבל אחוזים מהדו”חות. הספק מקבל תשלום פר-מצלמה, ולא לפי ההספק שלה. בכל מקרה, המשטרה, שהיא הגוף שאחראי על הגבייה בפועל, מעריך שכל הוצאות ההשקעה על הפרוייקט – כ-480 מיליון ש”ח, יוחזרו למדינה בפרק זמן של בין שנה לשנתיים! לפי הערכה זו, מדברים על כמות הכנסות אסטרונומית מהדו”חות האלה, כלומר למעלה מ-300 מיליון ש”ח בשנה! לפחות אני יכול לקוות שלא נחטוף על הראש כמו שהאנגלים חוטפים, שם יש מצלמות תקועות בתור גשרי השלטים מעל הכבישים, וממה שאני קורא, המהירות שנאכפת במצלמות משתנה בהתאם למהירות שמוצגת על השלטים האלקטרוניים.

מצלמת מהירות Gatso FIP RS GS11

מצלמת רמזור Gatso GS-11 camera

 

______________________________

 

ספינת הדגל טובעת: על המשטרה כידידתו הטובה ביותר של הנאשם בבית המשפט לתעבורה

שמחה ניר עו”ד, האתר הישן של קימקא  קימקא

 

סיפור על תיק מהירות מיוחד-במינו (נהיגה במהירות 178 קמ”ש בדרך עירונית בה מותרת נהיגה במהירות 50 קמ”ש), ועל חובבנות מיוחדת במינה אשר הביאה להתקפלותה של התביעה *** המאמר ה-1200 באתר. 

 

על עבירות מצולמות, על כלי רכב מזוייפים ועל נטל ההוכחה (א): מה לעשות, מה לא לעשות

 שמחה ניר, עו”ר

 

וכאן הנאשם מכין הפתעה: במועד התאונה, נשוא האישום, היה עצור באבו-כביר (בגלל עבירה אחרת), ואילו הרכב שלו, בעל אותו המספר, נהרס כליל בתאונה אחרת, חודש לפני התאונה הזאת, ומאז ועד היום הוא נמצא במגרש המוצגים המשטרתי. 

 

30 אלף שקל קנס על נסיעה מהירה? חלום באספמיא

 שמחה ניר, עו”ד

 

תחת הכותרת “מי יסכן 30 אלף ש’ תמורת ההנאה שבנסיעה מהירה?” (דלתיים פתוחות, הארץ TheMarker, 3.7.2005) מציע עו”ד יהודה רוה, היועץ המשפטי של זכיינית כביש 6, שתי הצעות, ואתחיל מהשנייה, הפחות בעייתית, אשר לפיה כל ההכנסות מן הקנסות על עבירות-התעבורה “יופקדו בקרן ייעודית מיוחדת שתממן פעולות אכיפה ומניעה של תאונות דרכים”. זאת, כמובן, הצעה מצויינת, אשר כבר הוצעה לא-פעם, אבל יש לה חולשה אחת: משרד האוצר לעולם לא יסכים לה. 

 

על תאונות הדרכים, על שופטי התעבורה ועל רמת הענישה: האמנם כצעקתה?

 שמחה ניר, עו”ד

 

דבר אחד הם – השופטים והתובעים – יודעים יותר מכל אדם אחר: אם הם יחמירו בענישה, מייד יתרבו הכופרים באשמה, כל נאשם ינהל “תיק הוכחות”, ותוך שבוע ימים ה”מערכת” תיסתם לאלפיים שנה קדימה (פורסם לראשונה בשנת 2003). 

 

משטרת התנועה: על האכיפה הסלקטיבית, ועל אביעד הכהן הקשקשן

 שמחה ניר, עו”ד

 

אין לי שום בעייה עם שוטר האוכף את דיני התעבורה, ואינו מבין מהם סדרי העדיפות הנכונים, אבל הקשקשנות התחבורתית אינה יודעת גבולות, ומסתבר שגם משפטנים מהשורה הראשונה נתפסים לא אחת למשפטפטנות הזאת. 

 

דו”ח תנועה על חציית צומת באור אדום

הגיע באימייל  לא ידוע

 

עברייני התנועה מוצאים דרכים חדשות להציל עצמם ממתן דין על עבירותיהם. לאחרונה מצאו פתרון פשוט להפליא המפליל את האזרח הישר אשר ברוב המקרים אינו יודע ויתכן ולעולם לא ידע כי הינו חף מפשע. 

 

כוהני הסגנון לא מבינים דבר בתעבורה

 שמחה ניר, עו”ד

 

דבורה ברלינר, שופטת המועמדת לקידום, מדברת על “סגנון בוטה ומשתלח” (של אחרים, כמובן), אבל לא בוחלת בביטוי “אבי אבות הטומאה”, גם לדברים הרחוקים מאוד מהטומאה *** היש טומאה גדולה מזו של שופט הדן בעניינים בהם הוא אינו מבין ולא-כלום? *** על פסק-דין ברמה של מכתבים-למערכת 

 

מצעד האיוולת: האם – ועד כמה – על הנאשם להוכיח שהתמרור לא הוצב כדין?

שמחה ניר, עו”ד  קימקא

 

האם באמת הנאשם הוא זה אשר צריך להוכיח כי לראש העיר אין אחות? ומה אם ראש העיר עצמו אינו יודע? ומה אם ראש העיר עצמו יוזמן להעיד, והוא יאמר שהוא לא יודע? 

 

על חקירת הנאשם על ידי בית המשפט, בשלב ה”הקראה” (א): “שאלות הבהרה” מהן?

 שמחה ניר, עו”ר

 

כאשר השופט שואל את הנאשם “במה בדיוק אדוני כופר”, הוא לא מבקש הבהרה למה שיש ב”תשובת הנאשם”, אלא למה שאין בה – וזה בדיוק מה שאסור לו. 

 

היאך מבטלין דוחות תנועה?

 שמחה ניר, עו”ד

 

עבירות התעבורה נחלקות לסוגים שונים, והדרך לבטל דוחות משתנה מסוג דוח אחד למשנהו. בדוחות של “ברירת משפט”, למשל, אפשר תוך 30 יום לבקש את ביטולו של הדוח, או תוך 90 לבקש להישפט, ויש מקרים בהם עדיף שלא לעשות כלום. 

 

תאונת הרכבת ליד רבדים: הבונים ב’

 שמחה ניר, עו”ד

 

כרוניקה של תאונה ידועה מראש – רכב גדול, ארוך וכבד מתקרב אל מפגש עם מסילת הברזל – מפגש בין דרך עפר זמנית לבין המסילה – שני תמרורי “עצור”, איך לא, לנהג הרכב, לפני המסילה. בוודאי שלא לנהג הקטר.  

 

האם אין אצבעם של שופטי התעבורה קלה מדי על הדק השפיטה-בהעדר?

שמחה ניר, עו”ד  קימקא

 

על הוראת-החוק לפיה “שתיקה-בבית” – להודאה תיחשב *** על הודאתו של נאשם לא-מיוצג *** על השפיטה-בהעדר *** על קבלת “הודאות” פיקטיביות *** ועל חוק יסוד: כבוד האדם וחירותו 

 

אם שותים …

האתר של קימקא

 

… איך נוהגים? מונולוג של נהגת. 

 




כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניהול האתר