זכייה בלוטו, שקרים, והפרת הבטחה לנישואין

זכייה בלוטו, שקרים, והפרת הבטחה לנישואין

טל רבינוביץ
18.01.2006 11:14
זכייה בלוטו, שקרים, והפרת הבטחה לנישואין


במקרה דנן – הזכייה האמיתית היא דווקא אובדן בן הזוג.



בשעת נסיעה הזדמנה לי שעת כושר נדירה להאזין לרדיו המקומי… ובמקרה לא דיברו שם על כדורגל…

הודעה חדשותית עצובה-מצחיקה על אודות בחורה צעירה מהקריות אשר זכתה בלוטו בפרס השלישי בסכום של כמעט 80,000 ₪ הציתה את סקרנותי.

מדובר בבחורה אשר נאלצה לכתת את רגליה לבית המשפט כדי לתבוע את בן זוגה לשעבר על שבמרמה, ותוך כדי הבטחת שווא לנישואין, גרם לה להפקיד את כספי זכייתה בחשבונו הפרטי (לאחר ההפקדה היא הצטרפה לחשבונו), ולמשוך את הכספים לצרכיו הפרטיים (כגון רכישת רכב על שמו בלבד), למשוך כספים מהחשבון עד כדי חובה של 22,000 ש”ח-  ושבועיים אחרי כן – לפרק את הקשר הזוגי איתה כשהיא נשארת עם תביעת הבנק העתידית להחזר המינוס שהצטבר.

איתרתי את פסק הדין ולהלן ניתוח המקרה:

מבחינת דיני החוזים, כדי שהסכם ייחשב לבעל תוקף משפטי עליו לעמוד בשלושה קריטריונים מצטברים: א. פנייה: יש ציפייה כי צד להסכם יגיש הצעה לצד השני.
ב. מסוימות: על ההסכם המוצע להיות פרטני ולכלול תנאים ופרטים ספציפיים.
ג. גמירות דעת: ברור כי הצעת ההסכם צריכה לבוא לידי החלטה ברורה של הצדדים.
גם הסכמים וחוזים אשר חייבים את דרישת הכתב (כמו עסקאות מקרקעין), אך עונים על שלושת דרישות מצטברות אלה – נחשבים לחוזה תקף.

התובעת לא הצליחה להוכיח את טענתה להפרת הבטחת הנישואין כי הבחור הנתבע (אשר נאלץ בסופו של דיון משפטי להחזיר כספים לתובעת), הצליח לשכנע את בית המשפט כי לא הייתה “גמירות דעת” להצעת הנישואין וכן לא הייתה “מסיימות”. לו בני הזוג היו מוציאים למשל הזמנות לחתונתם, או סוגרים עם בעל אולם על מועד לאירוע הנישואין, או פותחים תיק ברבנות – הדבר היה יכול להוכיח הן “גמירות דעת” (אשר באה לידי ביטוי בהתנהגותם), וכן “מסוימות” – הוכחה על פרטים שסוכמו בנוגע לנישואין העתידיים.

בכל אופן, מקריאת פסק הדין אנו למדים כי השופט, ערן נווה, האמין לגרסת התובעת וקיבל את טענותיה לגבי כל יתר הפרטים המרכיבים את תביעתה – מלבד כאמור את טענתה כי מגיעים לה פיצויים בגין הפרת הבטחת נישואין.

בסופו של הליך ועל פי דיני החיובים היא הצליחה להחזיר את מרב כספה אליה ולהגיע אל שלה.

מספר מסקנות מתבקשות מאירוע זה:
1. מה שבא בקלות, הולך בקלות וחוזר אך בקושי רב.
2. העבודה היא חיינו, והלוטו – לא בשבילנו.
3. הבטחת נישואין כמו כל חוזה מחייבת “גמירות דעת” ו”מסוימות” על מנת שתחשב לתקפה.
4. במקרה דנן – הזכייה האמיתית היא דווקא אובדן בן הזוג.

 

 לאתר של טל רבינוביץ’.



כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניהול האתר