בחירות 2006, מבוא והמלצה ראשונה

בחירות 2006, מבוא והמלצה ראשונה

שמחה ניר, עו”ר
01.03.2006 12:36
בחירות 2006, מבוא והמלצה ראשונה


במדור הזה ננסה לקבוע עקרונות מנחים אשר יביאו כל אחד מאיתנו לכוון את קולו, בדיוק רב ככל האפשר, אל התוצאה הסופית ההולמת את מאווייו-הוא



 

בחירות 2006, מבוא והמלצה ראשונה

במדור הזה ננסה לקבוע עקרונות מנחים אשר יביאו כל אחד מאיתנו לכוון את קולו, בדיוק רב ככל האפשר, אל התוצאה הסופית ההולמת את השקפתו הפוליטית, וגם את דיעותיו בעניינים אחרים הנושקים לפוליטיקה.

מי שמקווה לדלות מהמדור הזה משהו על השקפותי הפוליטיות – שישכח מזה!

מבוא

בעוד ארבעה שבועות אנו הולכים לקלפיות, לבחור כנסת חדשה.

במדור הזה ננסה לקבוע עקרונות מנחים אשר יביאו כל אחד מאיתנו לכוון את קולו, בדיוק רב ככל האפשר, אל התוצאה הסופית ההולמת את השקפתו הפוליטית, וגם את דיעותיו בעניינים אשר, כעיקרון, אינם נחשבים “פוליטיים” במובן היום-יומי, אבל כיוון שהם נמסרים גם לידיהם של הפוליטיקאים, ממילא הם נמצאים על המגרש הפוליטי.

כך, למשל, השאלה איכן להשקיע את “הלירה השולית” של תקציב המדינה: בביטחון, בחינוך, בבריאות, במערכת המשפט או במשהו אחר. לכאורה זה הדבר הכי רחוק מהפוליטיקה, אבל כיוון שהמפלגות המתמודדות מתייחסות גם לאלה, הן כתכניות לעתיד והן כהישגיהן בעבר, השאלות האלה הופכות לפוליטיות מובהקות.

כאשר תאושר סופית רשימת המפלגות המתמודדות אנחנו נפנה אל כל המפלגות, נזמין אותן לפרסם את דברן במדור, וגם נציג לפניהן שאלות משאלות שונות – בין שאלות זהות, בין שאלות ספציפיות למפלגה זו או אחרת (הרי, למשל, אין טעם לפנות אל המפלגות החרדיות ולשאול אותן מה דעתן על מכירת בשר חזיר בשער-בת-רבים).

מה אמליץ, מה לא אמליץ

כעיקרון, אין לי כוונה להביא המלצות – לא “פוזיטיביות” ולא “נגטיביות” – לגבי מפלגות מסויימות, אולם, ככל הנראה, לא יהיה מנוס גם מכך.

כך, למשל, אם נגיע להתלבטות בין שתי “המועמדות הסופיות” שלך, ואנחנו נציע לך קו מנחה להחלטתך, ממילא תהיה זו המלצה מאוד “מסויימת”, בין אם נקרא למפלגה בשמה, בין אם לאו.

המלצה ראשונה: על הקול ה”שולי” ועל המנדט הריאלי “הגבולי”

אתה, המצביע היחיד, לא בוחר כנסת, כי הכנסת תיבחר, עם הצבעתך, או בלעדיה.

אתה גם לא בוחר את העומד בראש המפלגה אשר בה תבחר, כי אהוד אולמרט, ביבי נתניהו, עמיר פרץ וראשי שאר המפלגות ה”בטוחות” – כל אלה ייכנסו לכנסת עם קולך, או בלעדיו.

ההשפעה שלך היא רק לגבי המנדט האחרון ברשימה אשר בה תבחר (וכבר היו דברים מעולם שהזכייה במנדט האחרון נקבעה על סמך כמה עשרות קולות בלבד, ואולי אף פחות), או, אם קולך השולי יעזור לבחירת-לבך לעבור את אחוז החסימה – קולך יקבע את שני המנדטים ה”שוליים” של הרשימה הזאת (שהם גם השניים הראשונים שלה).

במלים אחרות: אם, למשל, אתה אוהד האיחוד הלאומי-ישראל ביתנו והמנדט הריאלי הגבולי שלה, לפי הערכתך, הוא ה-12, ובו נמצא איזה מועמד אלמוני אשר כלל לא ברור מה תהיה השפעתו על הפוליטיקה הישראלית, אבל, מאידך, קידום הגינקולוגיה בישראל תופס מקום מרכזי באג’נדה שלך, ייתכן מאוד שתצביע, בניגוד לנטייתך הפוליטית, עבור רשימה ערבית אשר הד”ר אחמד טיבי יימצא במקום הריאלי הגבולי שלה.

כמובן שזו הייתה רק דוגמה, וגם ההיפך הוא אפשרי.

____________________

המלצת היום: בוזגלו בן 50, אולי יותר

למדור פוליטיקה זה לא משהו גס

למדור פוליטיקה זה משהו גס

 



כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניהול האתר