רשימת מומלצי גרוניס לכהונת היוהמ”ש הבא: לאן נעלם שי ניצן השקרן?

קישור מקוצר למאמר הזה: https://www.quimka.net/49172
 
 

שמחה ניר, עו”ד 18.09.2015 19:48
משיג את כולם בהליכה

משיג את כולם בהליכה

האם פרקליט המדינה הנוכחי, שי ניצן, פרש מהמירוץ לכהונת היועץ המשפטי לממשלה, כדי להעלות את סיכוייו להגיע לביהמ”ש העליון?

שמחה ניר, עו”ד

הצטרפו לקבוצת הפייסבוק

“נציב תלונות הציבור על שופטים ורשמים – זה אנחנו!”

בן 75 שנים אנוכי, ועוד כוחי במתני!

“לייק” לדף הפייסבוק עו”ד שמחה ניר – שר המשפטים הבא

המאמר ה-4,000 באתר: לו אני שר המשפטים

ההכרזה הרשמית שלי על ריצתי לתפקיד שר המשפטים

מתי מותר – ואפילו חובה – לומר לזולת “שק בתחת”?

בג”ץ 8743/14, שמחה ניר, עו”ד, נ’ הוועדה לבחירת שופטים ו-7 אחרים – קיצור תולדות הזמן

שי ניצן, יליד 1959 (לא הצלחתי לגגל את תאריך לידתו המדוייק), פרקליט המדינה הנוכחי, הוזכר כאחד המועמדים הבולטים להחליף את יהודה ויינשטיין, הפורש מכהונת היועץ המשפטי לממשלה ביום 1.2.2016, עם תום הקדנציה בת 6 השנים.

כמקובל הוקמה גם הפעם “ועדת איתור” אשר תגיש לממשלה את רשימת מומלציה, ובראשה הועמד מיודענו אשר יגורתי לבית גרוניס.

בנוסף לרשימה המוגשת ע”י ועדת האיתור רשאים גם ראש הממשלה ושר/ת המשפטים להציע לממשלה מועמדים משלהם, אבל הדיעה הרווחת היא שאם הם ירצו להציג מועמדים משלהם, הם יעשו זאת דרך הוועדה, כדי למנוע לזות-שפתיים.

ועדת האיתור סיימה את מלאכתה עם רשימה סופית של 8 מועמדים – שי ניצן, המועמד הבולט שבהם, כבר לא שם, ואני מניח בוודאות שהוא לא יצורף אליה כמועמד מטעם ראש הממשלה או שרת המשפטים. הם לא יצרפו אותו, כי הוא נחשב ל”סמולן” – לפחות בעיני הימין.

השאלה המרתקת היא איך הוא יצא מהרשימה בשקט, ואף כלי תקשורת לא נתן דעתו על כך.

יכול להיות שהוא פרש בשקט, כי הוא הבין שאפילו אם הוא ייכלל ברשימה, הממשלה לא תבחר בו. ייתכן גם שמ”חוגי הוועדה” רמזו לו שאין לו שום סיכוי.

אני רוצה להאמין שהוועדה הזאת מגלה מעט אחריות, והיא גם קשובה ל”קולות הרחוב”, שהרי ה”רחוב” הוא הציבור, והיועץ המשפטי לממשלה, כמי שעומד בראש התביעה הכללית, חייב ליהנות מאמון הציבור.

כדי לדעת מה חושב הציבור, הכלי המידי לכך הוא גוגל. גגלו “שי ניצן” יחד עם “שקרים”, למשל, וקיבלתם כ-40,900 תוצאות, נכון לזמן כתיבתן של שורות אלה (לשם השוואה: אשר גרוניס ושקרים – 18,800, מרים נאור – 18,300, דורית ביניש – 11,800, אהרן ברק – 23,100, אליקים רובינשטיין – 14,900, מני מזוז – 18,500, יהודה ויינשטיין – 11,500, משה לדור – 8,400, איילת שקד – 20,400, יעקב נאמן-לעצמו – 16,300, יוסף שפירא – 30,700).

ומה זה אומר? זה אומר שבכל הנוגע לשקרנות במימסד המשפטי, שי ניצן משיג את כולם בהליכה, וניתן להניח כי ועדת האיתור לא צריכה אותי כדי להגיע למסקנה הזאת.

וקיימת גם אפשרות נוספת, והיא שהוא עשה את חישוב סיכוייו להגיע לבית המשפט העליון, והגיע למסקנה שהם טובים יותר אם הוא יעקוף את לשכת היועץ המשפטי, במקום להידחות ממנה.

שורו-שורו:

סטטיסטיקה

מאז פרוץ המדינה הגיעו לביהמ”ש העליון 6 יועצים משפטיים לממשלה לשעבר, ו-4 פרקליטי מדינה.

חוץ מחיים כהן, אף פרקליט מדינה לא הגיע לכהונת היועץ המשפטי לממשלה.

חישובים ושיקולים

מתוך הנחה ששי ניצן נולד ביום האחרון של שנת 1959, עם תום כהונת היוהמ”ש הנוכחי, הוא יהיה בן 56 שנים וחודש, בתום קדנציה של 6 שנים הוא יהיה בן 62 שנים וחודש, ואחרי תקופת הצינון הקבועה בחוק (18 חודש), הוא יהיה בן 63 שנה ו-7 חודשים, עם אופק-כהונה של 7 שנים ו-5 חודשים – גבולי, לפי המקובלות הקיימות – גם אם הכל יתקתק כמו שעון שווייצרי.

מאידך, אם הוא ינסה את מזלו שוב, ויצליח להיכנס ללשכת היוהמ”ש בגיל 62 שנים וחודש, הוא יהיה כשיר לביהמ”ש העליון שנה ו-5 חודשים לפני גיל הפרישה.

לפי כל השיקולים האלה, לשי ניצן לא כדאי לקבל על עצמו את תפקיד היועץ המשפטי לממשלה. עדיף לו להשלים את 6 שנות הכהונה כפרקליט המדינה ולפרוש ביום 16.12.2019 (בגיל 60), ולאחר תקופת הצינון יהיה לו אופק-כהונה של כשמונה וחצי שנים בבית המשפט העליון – אם תצלח דרכו, ואף אחד לא יבדוק בגוגל כמה פעמים הוא מופיע בצוותא חדא עם המילה “שקרים”.

להערכתי זה מה שהוא יעשה, בניסיון להגיע לבית המשפט העליון.

תזכרו שאמרתי לכם!

______________

למשתמשי פייסבוק, טוויטר ושאר הרשתות החברתיות – נא לשתף!

נא להגיב באמצעות הקישור “הוספת תגובה” (למטה מכאן)

אל תאמרו “מבחן בוזגלו” – אמרו “מבחן אלישבע”*לסגור את לשכת עורכי הדין*לדף הפייסבוק של עו”ד שמחה ניר*לדף הפייסבוק של האתר של קימקא

דוקודרמה: זרוק אותו לאיראנים – איך נפטרנו מאשר גרוניס



 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניהול האתר